Om oss

Kontaktinformasjon:

Hege Mandal 

e-post: hege.mandal@gmail.com

mobil nr: 48040501

 

Vilde Mandal Johansen

e-post: vilde.mandalj@gmail.com

 

Hans-Jørgen Johansen

e-post: hansjjoh@gmail.com

mobil nr: 90521300

 

Adresse: Nergeilan 19, 7089 HEIMDAL, Trondheim

 

Vi er en sporty familie på fire, bestående av Vilde (f. 2001), Vegard (f. 1992), Hege (f. 1969) og Hans-Jørgen (f. 1955). Sammen med våre firbeinte venner er vi bosatt på Heimdal, ca. 1 mil sør for Trondheim. I 2005 bygde vi hytte i Folldal (Grimsbu), et svært velegnet utgangspunkt for dyrking av våre jakt- og friluftsinteresser, med jaktterreng i Einunndalen.

Alle fire familiemedlemmer har drevet med langrenn og setter stor pris på friluftliv. Lidenskapen for hund startet for fullt på 80-tallet, da Hege og Hans-Jørgen begynte med hundekjøring, Nordisk Stil. Sammen med sine korthårede vorstehere ble det mange år på Norges Hundekjørerforbunds A-lag for begge to, Hans-Jørgen som trener for herrelaget de siste årene (se resultater under). Da hundekjørerkarrierene ble lagt på hylla omkring årtusenskifte, var «konkurranse-genet» forstatt til stede. Ski og pulk ble erstattet med hagle og sekk. Jakt hadde allerede vært en viktig del av grunntreningen for trekkhund-vorsteherene, og Heges første vorsteh, KV Orremyra´s A´Lee, hadde 2 x 2. AK høyfjell, i tillegg til titler i NM og Nordisk Mesterskap hundekjøring!

Resultater Hege:

11 individuelle NM-gull, 2 kongepokaler

12 individuelle Nordisk Mesterskap-gull

EM-gull og EM-sølv

VM-sølv

Vinner Seppala-løpet

Resultater Hans-Jørgen:

2 individuelle NM-gull, 1 kongepokal

2 individuelle Nordisk Mesterskap-gull

Vinner Seppala-løpet

 

I 2003 fikk vi vår første irske setter, og det skulle vise seg å være et særdeles vellykket valg. C-Irie av Kjerringholm, stammor for Kennel Einunndalen ga oss veldig  mange minneverdige opplevelser i fjellet, inntil hun dro til de evige jaktmarker høsten 2016 (13 år og 2 mnd gml). Irie var en sunn og robust tispe, med jaktlige egenskaper av ypperste merke; hun hadde blant annet 4 x 1.AK høyfjell! Etterlot seg to kull med til sammen 18 valper (m/ NUCH Makker og Skogrypas Psacall II, hvorav flere med 1. AK. Selv beholdte vi Bono fra første kull som Vegard (da 13 år) fikk 1.UK på, etter å ha dressert han selv! Fra andre kull var planen å beholde en tispe, men på grunn av IS-kull samtidig ble et en hannvalp også. Abby og Tyler er i dag eliteavlshunder i NISK. Våren 2016 fikk Abby 9 valper med NJCH Settermosen Aberlour, mens Tyler har begynt å få forspørsler som avlshann. Midt oppe i alle de røde har vi også engelsksetteren Royaluras N-Nick (f. 2014). Han fullførte UK-karrieren med 7 premier på 11 starter; 3 x 1.UK og 4 x 2.UK! På sitt tredje forsøk i AK var også VK-billetten i boks. Yngste tilskudd i flokken er C-Ava (Abby -Aberlour), som fyller 1 år i april 2017.

For nærmere info om hver av hundene – se deres egne sider!