C-Irie av Kjerringholm og Skogrypas Pascall II

Irie fylte 7 år sommeren 2010, og vi valgte å parre henne for andre gang påfølgende vinter. Irie var godkjent avlstispe og elitehund i NISK.

Irie ble parret med Skogrypas Pascall II i slutten av januar 2011. Hege og Vegard var så heldige å møte Pascall på hans første jaktprøve, sammen med eier Lars Winum, i Haltdalen høsten 2010. I første omgang ble vi imponert over det flotte eksteriøret på denne store og staselige hannhunden. Det viste seg i tillegg at han hadde meget gode egenskaper både når det gjelder jakt og temperament, og Hege «truet» med å ta kontakt når løpetiden kom, til tross for at Pascall enda ikke var jaktprøvepremiert. Han hadde forøvrig CK på utstilling.

Vi hadde stor tro på at dette ville bli en ny og spennende kombinasjon av linjer med mange gode kvaliteter.

Begge foreldrene var sunne og friske hunder (A-hofter og fri for CLAD), med meget godt eksteriør, gemytt og jaktlige egenskaper.

Den 25. mars 2011 kom 10 friske fine valper til verden. Mor Irie var en utmerket mor også denne gangen. Vi hadde bestemt oss for å beholde en tispe selv, men salget av hannvalper gikk litt tregt, så vi bestemte oss for å ta en gutt også. Det skulle vi ikke angre på, for Tyler har virkelig gitt oss mange gode opplevelser og prestasjoner.

I dag har alle ”valpene” gode hjem, spredt rundt på alle kanter av Norge. Ikke alle er blitt stilt på jaktprøver, men tre av dem har oppnådd 1.AK høyfjell; Bille Neila til Grete S. Tegnander og vår egen Abby og Tyler. De aller fleste har fått prøve seg i utstillingsringen, med gode resultater.

Fra dette kullet beholdt vi to valper; Einunndalens B-Abby og Einunndalens B-Tyler.